Бойко Борисов буквално разиграва цяла България. Няма никакво значение бюджетът, няма

...
Бойко Борисов буквално разиграва цяла България. Няма никакво значение бюджетът, няма
Коментари Харесай

Румен Гечев, БСП: Борисов разиграва цяла България

Бойко Борисов безусловно разиграва цяла България. Няма никакво значение бюджетът, няма никакво значение усвояването на вложения от Европейски Съюз, няма значение и войната в Украйна. Всичко в страната се върти към спасяването на господин Борисов. Той няма държание на почтен човек. Кой е отговорен се взема решение от българската и европейската правосъдна система. Той се крие от правораздаването. Това съобщи депутатът от БНП проф. Румен Гечев пред Евроком.

“Оказа се, че при този цирк с покриването на Борисов от българското правораздаване, ръководителят на Народното събрание си е разрешил да подреди на деловодството да не качват решението на Борисов да си даде имунитета в общественото пространство. Тоест господин Росен Желязков е взел участие в укриването на документи от българската общност, което е неоправдателно и неприлично. Ние доста деликатно следим дали този документ се придвижва към правосъдната система ”, уточни проф. Гечев, като изясни, че съпротивата ще бъде голяма, тъй като всички към Бойко Борисов се пробват да го пазят с цялостна мощ. 

“През годините съм казвал, че решенията се взимат от Движение за права и свободи и се извършват от други партии - в тази ситуация ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това ръководство е извънредно надменно и безочливо към опозицията, защото за първи път опозиционните партии не вземат участие в ръководството на нито една комисия ”, възмути се социалистът. 

Според него се работи безочливо и безкомпромисно по две аргументи. Първата - спасяването на Бойко Борисов, а втората - парите, които ръководещите желаят да усвоят. 
Народният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ откри връзка сред гласуването на бюджета и спасяването на Борисов. Според него ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи са извили ръцете на ПП-ДБ с отхвърлянето на бюджета в 10 комисии. Той изясни, че това е било знак, че в случай че не се продължи с интервенцията по спасяването на Борисов, тогава бюджетът не минава, а в случай че бюджетът не мине - държавното управление пада. 

Проф. Гечев разяснява по-детайлно бюджета: „ Миналата година, по данни на Национален статистически институт, инфлацията е 15%. Тази година е 9%, което общо прави 24%. Ние към този момент сме обеднели, а покупателната дарба на българите ще бъде два пъти по-малка ”, сподели той и обясни какво предлага Българска социалистическа партия: “Подготвили сме сред първо и второ четене да внесем пакет от 800 млн. лева, който да понижи разликата с инфлацията и да не ощетяваме работещите млади и пенсионерите. ”
Според него социално-икономическият пакет, който предлага Българска социалистическа партия, може да бъде признат без да се напряга бюджетът и без да се пипат другите параметри. Той добави, че не е мъчно да се обезпечат подобаващи условия за младите работещи в региона на науката и техните фамилии. 
“Това е нещастието на България - тя се ръководи от политически слугинаж. Такива политически натегачи, такива безродници - аз не съм виждал на никое място ”, сподели Гечев, като разяснява обстановката с АЕЦ “Белене ”: “Ако планът в Белене беше приключен, нямаше да има напрежение в бюджета, щяхме да имаме задоволително средства, както за фондовете за работещите млади фамилии, по този начин и за пенсионните фондове и за развиването на науката и образованието. ”
“Досега Белене не се довършваше, защото се лъжеше, че попада под наказания, а има решение на Европейска комисия, че глоба за нуклеарната енергетика няма. Сега цинизмът е на върха - по какъв начин реакторите не могат да се довършват с съветска помощ в България, само че могат да се довършват в Украйна? Това опонира на здравия разсъдък ”, разяснява социалистът. 

“Да се твърди, че ще дадем 100 БТР-а на Украйна, които били планувани за Възродителния развой, е цинизъм. Тези БТР са създадени с парите на българския народ. Те са в запаса на българската войска ”, разкри националният представител. 

Той добави, че това което се печели от продажбата на боеприпаси, е в пъти по-малко от това, което се губи с помощта на политиката на Европейска комисия за енергийните доставки. Според него, в случай че оръжейните предприятия печелят - цялата стопанска система губи. 
На край, проф. Румен Гечев означи, че даже и настроенията да са били за постоянно държавно управление -  с тези ръководещи е по-добре да се стигне до нови избори.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР